dinsdag 27 september 2022

SNUF DE HOND

 snuf de hond

Skip en ik bakeren ons in de zon. Hij volgt de vogels, ik lees in een magazine over: liefde seks senior': een documentaire van Menna Laura Meijer die bewijst dat ouderen nog steeds een actief liefdesleven kunnen hebben. Dan is het zomaar wandeltijd.

Op de hondenweide kiekt Mieke al wekenlang foto’s van vereerders van haar jachthond Snuf voor een nog in elkaar te fröbelen album. En met vriendjes bedoelt ze vrijers. Mieke brandt los: ‘Op Snuf raakten al voordat ze vruchtbaar werd zonder uitzondering alle mannetjes verkikkerd. Ze heeft gewoon een lekkere reuk aan d’r kont hangen. Elk reutje wil een ritje op haar maken, zelfs buiten haar loopsheid om. Al haar aanbidders zijn net als zij intussen belegen en het lijkt me leuk om voor later een aandenken te hebben.’

Voor de lens verschijnt Sjors die ik, vanwege zijn glanzend zwarte velletje waaraan vier witte teensokjes prijken, hardnekkig Sokje blijf noemen. De 11-jarige Snuf, zou als ze een vrouw van vlees en bloed was allang uitgetamponeerd zijn, zoals Tosca Niterink het origineel uitdrukte in datzelfde tijdschrift. Bij teefjes ligt dat net even anders. Sjors (volgende maand 10) hangt meteen in haar hals, en rijgt zich nog net niet vast aan haar derrière. De als pup ontmande Skip (10), die nimmer interesse toont in vrouwelijk schoon, laat staan dat hij rijbewegingen maakt, komt in actie als beschermheer met als neveneffect een voorbehoedsmiddel. Hij klemt zijn poten om Sjors. Beurtelings hangen de drie losjes op elkaar. Skip op Sjors, Sjors op Snuf, Snuf op Sjors en Skip op Snuf. Je ziet het ongetwijfeld voor je. Het is een gemoedelijk zootje ongeregeld en op je ouwe dag doe je gewoon alsof.

Mieke knipt zich suf. De bazin van Sjors is bang voor promiscue beeldmateriaal en haakt lachend af. Van toeschouwer Pongo, de bedeesde Beagle van negen en een half, waren al eerder plaatjes geschoten. Mieke druk pratend met gebaren: ‘Als ik straks Snufs balboekje laat circuleren, zal zijn baas het vast ook willen zien’. Als de jonge Moos, een lieverd van een Springer Spaniël zich aandient, staat onze laatbloeier direct buitenspel. Een mooi moment om zijn net hervonden libido in de rivier onder te dompelen om te temperen.

uit de dikke pil: Skipkluifjes

HONDENSPELLETJES

Verslaafd aan Skip? Op My dog Skip does the trick en Kluifje entertrainment vind je 1001 door Skip uitgevoerde hondenspelletjes en -kunstj...