zaterdag 12 november 2022

MISSIE VOLBRACHT

 

Mijn missie voor 2022  is voor aanvang van 2023 volbracht: alle verhalen uit de boeken over Skip staan op dit blog zodat iedereen gratis kan meegenieten van de avonturen van deze unieke Noorse Buhund. Als toegift zullen t.z.t. verhalen uit het book-to-be Drielogie bewerkt en gepost worden. 

TWEEDEHONDS
De klik met je nieuwe hond was er meteen, maar hoe leer je elkaar beter begrijpen? Tweedehonds helpt een hondje bij allerlei herkenbare hondse zaken die je in de dagelijkse praktijk kunt tegenkomen. Deze hondzame gids is geschikt voor (kersverse) eigenaren van volwassen herplaatsers en mensen die overwegen een volwassen herplaatser aan te schaffen. Het is gebaseerd op persoonlijke ervaringen van tweedehonds eigenaren en leest gemakkelijk weg door de overzichtelijk gerangschikte onderwerpen.

cela den biesen

HIJ DOET NIKS
De prikkelende titel Hij doet niks zet meteen de toon, want welke hondenbezitter kent deze gevleugelde uitspraak niet. De verzamelbundel bevat 56 lichtvoetige, humoristische en ontroerende verhalen waarin heel treffend het dagelijkse hondenleven onder de loep wordt genomen. Stap in de belevingswereld van honden en hun eigenaars. Wandel mee door de seizoenen en ontmoet de meest uiteenlopende types zoals de codekraker, het wentelteefje en de wildplasser. Laat je meevoeren in allerhande bijzondere gebeurtenissen op straat, in de winkel of gewoon thuis en ontdek jezelf en je hond.

cela den biesen

KLUIFJES
Kluifjes is een niet te versmaden columnboek met rake observaties over honden- en mensenmanieren. Ingredi├źnten: smeu├»ge humor, gepeperde spanning, bitterzoete ontroering. De 75 korte verhalen (kluifjes) zijn doorspekt met aandacht voor de seizoensgebonden natuur en gelardeerd met een liefdevol betoog voor de hond, echter niet zonder de benodigde reality-check.

cela den biesen

KLUIF
Wat hebben zwaaistaarten, HEMA rookworst, postbodes en plofchips gemeen? Ze komen allemaal aan 'bot' in de bundel Kluif. Kluif bevat een selectie van de 75 populairste hondencolumns van Uwhondenkat waarin Cela den Biesen wederom met schwung haar originele kijk op hondse zaken schetst. Kostelijke anekdotes worden afgewisseld met vrolijke verwikkelingen en proza om van te zwijmelen.

bende, rebellen,

DE REBELLEN MAKEN ER EEN BENDE VAN
Kaal wit of groen in rebellenland is elk seizoen wat te doen. Ga mee op tournee met de lekker dwarse dikke vrienden Skip, Cruzer en Byker. Gebruik de Cruzecontrol, bezoek de grotten van Ham, laat je uit de tent lokken, zie een Hindelopen en ontdek wat een vastloper is. Leesplezier gegarandeerd!

cela den biesen

BEZIGE BU
Een inkijkje in het afwisselende leven van de beroemdste Noorse Buhund. Sterke staaltjes van Skip de hond van de 1001 originele hondenspelletjes voor het tijdschrift Hondenmanieren. Met 224 titels waaronder bekende zoals Far and away, Kom van dat dak af!, Jungle fever, Gejaagd door de wind, Nipplegate, Terug naar de kunst en Rock the boat levert Cela den Biesen in deze korte verhalenbundel wederom beeldend en aansprekend geschreven kluifjes af.

rebellenbende

DE REBELLEN MAKEN EEN BENDE deel 1 & 2
Alle jachtige taferelen van de rebellen Skip, Cruzer en Byker verzameld in een blogboek waar de avontuurlijke rebellen stapsgewijs  hun geheim verklappen: de boel op stelten zetten en ermee wegkomen. Waarschuwing: voor wie zich laat meeslepen is er geen weg terug.

kipkluifjes

SKIPKLUIFJES
De laatste portie Skip. Wie viel er niet voor deze aimabele blonde knuffel? Een schap boeken was ervoor nodig om het uitbundige leven van deze innemende Noorse Buhund voor te schotelen. Met Skipkluifjes zijn er geen losse eindjes meer. Het gevarieerde menu bestaat uit een terugblik op Skips jeugd, viervoeters en gevleugelden als tussengerecht en de oudheid als grand dessert. Met op het bord onder andere lekkerbekkende titels als Muisarm, Jachtschotel, Knabbel en babbel, Spek en bonen, Versgemak, Natje en droogje, Zwijnen, Of je worst lust en Cupcake is het nog eenmaal smikkelen en smullen.

HONDENSPELLETJES

Verslaafd aan Skip? Op My dog Skip does the trick en Kluifje entertrainment vind je 1001 door Skip uitgevoerde hondenspelletjes en -kunstj...