zaterdag 5 november 2022

WASDAG

 maandag wasdag

Noorse Buhunden blijken, afzonderlijk en onwetend van elkaar, naast door de natuur struinen, over een gemeenschappelijk hobby te beschikken: vol overgave hun (voor)pootjes likken. De lange, zorgvuldige tonghalen gaan gepaard met veel smakkende bijgeluiden. Ook Skip, Ymar en Kiran kunnen er wat van. De ongekroonde sopkoning is de superschone Djurre. Zijn eigenaresse Tamara gaat met de tijd mee en heeft er een grappig verspreekwoord voor bedacht: zondag, wasdag! Nooit opgelet of Skip nog ouderwets op maandag wast óf eveneens een vooruitstrevende fiks is.

maandag wasdag

NB Door overmatig likken kan de hondenvacht rood kleuren. Dit komt doordat het speeksel in aanraking komt met de lucht. Soms kan het likken dwangmatig worden zodat er hotspots ontstaan. Voorkom dat. Een hond kan verder zijn pootjes likken: als hij gespannen c.q. gestrest is, om ze schoon te maken (als ze nat zijn of smotsig na een graafpartij), als hij oververmoeide of door de warmte gezwollen voetjes of pootjes heeft. Bevindt je hond zich vaak in het struikgewas dan kunnen minuscule stekels of doorntjes in de vacht achterblijven die voor nare prikjes zorgen. Een luizenkam door de vacht halen verwijderd zelfs de kleinste stekeltjes.

uit de dikke pil: Skipkluifjes

HONDENSPELLETJES

Verslaafd aan Skip? Op My dog Skip does the trick en Kluifje entertrainment vind je 1001 door Skip uitgevoerde hondenspelletjes en -kunstj...