zondag 27 februari 2022

NIEUWE SCHOENEN

 wiegen in water

Skip wiegelt zijn lijf zachtjes in de rivier. Een schattig Frans buldogje verkent ondertussen knorrend de oever. Hij zet enkele stapjes in het water om aan diens snuit te ruiken. Skip heeft er geen oren naar en kijkt langs hem heen. Hij is gefixeerd op de stok die ik straks voor hem in het water ga gooien. 

De breedgeschouderde eigenaar vertelt desgevraagd honderduit over zijn Dozer. Leuk! Vooral stoere sterke verhalen. Hij vindt het, geloof ik, minder plezant dat ik zijn hond zo’n quity pie vindt. Welbeschouwd valt er weinig te vertellen. Behalve het feit dat zijn Dozer er adorable uitziet, is het vooral een luie hond die graag en veel slaapt. De enige hobby van de hond is schoenen aan flarden scheuren - een niet opgeruimde schoen kan als verloren worden beschouwd. Terecht meent de hond: de schoen bevindt zich op de grond, dus is het zijn eigendom. 

De schoonmoeder van de man doet er stiekem haar voordeel mee. Zo nu en dan vraagt ze uit eigen beweging of ze op het bulletje mag passen. Oppasoma die een schoenentic heeft, laat dan oeps per ongeluk een miskoop rondslingeren. Zo kan ze legitiem een nieuw paar aanschaffen en geeft daarmee een originele draai aan het spreekwoord: men moet geen oude schoenen weggooien voor men nieuwe heeft.

uit de bundel: Kluif (2013) door Cela den Biesen

HONDENSPELLETJES

Verslaafd aan Skip? Op My dog Skip does the trick en Kluifje entertrainment vind je 1001 door Skip uitgevoerde hondenspelletjes en -kunstj...