woensdag 30 maart 2022

DE BYKER-BEKIJK-HET-MAAR-WEEK

 byker

Byker is nog steeds bel- en bandeloos. Ze maakt er duchtig misbruik van. Naast de ‘Gekke maandag’ en de ‘Dolle Dwaze Dagen’ die de rebellenbrigade kent, introduceert vooraanstaand lid Byker de Byker-bekijk-het-maar-week. Vers uit de auto zagen we aan haar springerigheid en verende tred dat ze snode plannen uitbroedde. Een gewaarschuwd mens telt voor twee: als er een rebel over de dam is, volgen er meer.

De tijdige vocale ingreep van M. kon niet voorkomen dat ze in het verboden bos verdween. Bekijk het maar zei haar hele houding. Haar zus volgde met het argument: dan heb ik er ook schurft aan! Skip heeft het nakijken: te groot om door de opening te ontsnappen. We gebruiken hem als buffer. Geyip in alle toonaarden windt hem helemaal op. Maar hij is onze enige kans om de dames weer binnen de veilige omheining te krijgen. Skip gilt zo hartverscheurend en onmachtig dat ik bijna besluit om hem over de draad te zetten. We proberen de twee op hun gemoed te werken: ‘Niet leuk om jullie vriendje zo achter te laten, hoor.’ Ze tillen er niet aan. Skip speelt voor de zoveelste keer vliegende keep tijdens een eenzame exercitie. Pas als het duo uitgeteld is, kan M. ze vangen. Cruzer gooit zich lang af op de grond, Byker koelt haar poten in een regenpoel en loert alweer naar ginder, Skip de nestor hangt zijn lange tong in de wind. Ze sloffen naar de auto die een eind uit de buurt staat. Ooit, ooit kopen we vast een karretje voor ze.

uit het boek: De rebellen maken er een bende van (2014)

HONDENSPELLETJES

Verslaafd aan Skip? Op My dog Skip does the trick en Kluifje entertrainment vind je 1001 door Skip uitgevoerde hondenspelletjes en -kunstj...