vrijdag 11 maart 2022

FLATULENTIE

 winden laten

Een beschaafd weurd voor de neiging tot winden laten. Wanneer Skips derrière in onze richting draait, weet ik zeker dat hij op de voorbije dag een konijn in zijn buik heeft opgesloten. Losse flodders worden onophoudelijk in onze richting afgeschoten. Het is onmiskenbaar het overbekende rottende wildluchtje. Een stiekem buitgemaakte Polski worst of pizzapunt ruikt anders. We vragen beleefd of hij genegen is om naar zijn mand in de gang te verkassen. Dat is de hond niet van plan.

Waarom bestaan er geen Rennies voor honden? Rennie Deflatine helpt snel en effectief tegen gasvorming in het spijsverteringskanaal dat winderigheid veroorzaakt. Rennie begrijpt ons. Op de verpakking staat: … deze klachten komen vaak ongelegen en zijn vervelend ... Dat klopt, vooral voor de overige aanwezigen. Het malse bijgerecht, een grassalade, heeft geen schoon schip gemaakt in Skips ingewanden. Ons rest niets anders dan te grijpen naar de conventionele betrouwbare wasknijper op de neus en wachten tot de methaanwolken zijn overgewaaid.

uit de bundel: Kluif (2013) door Cela den Biesen

HONDENSPELLETJES

Verslaafd aan Skip? Op My dog Skip does the trick en Kluifje entertrainment vind je 1001 door Skip uitgevoerde hondenspelletjes en -kunstj...