vrijdag 25 maart 2022

LANDJEPIK

 samen in de hondenmand

Cruzer en Byker blijven over bij Skip. De meegebrachte brokjes zijn onderling geruild - die van de ander zijn altijd verrukkullukur. De knuffels worden verdeeld - de pluche rat is bij alle drie het populairst. Bij willekeurige toerbeurt wordt er van slaapplek gewisseld. Landjepik begint met een nietsvermoedend naast elkaar uitrusten. Aan de vette knipoog van Cruzer zie je dat ze wat van plan zijn.

Skip krijgt het er benauwd van en stapt uit. De oplettende kijker registreert dat Cruzer en Byker al van mand hebben gewisseld. Even later voegt Cruzer zich bij Skip. De slaap is moeilijk te vatten. Voor je het weet word je wakker en kun je je boeltje weer pakken. 

Skip daagt Cruzer met een steelse blik en met zijn pluche rat uit. Het is een slinkse afleidingsmanoeuvre zodat we niet op Byker letten die de troon heeft veroverd. Door al dat gedraai en gedweil belanden ze in de kamer en suite. Net als Skip en Cruzer ingedut zijn, gebruikt Byker het bankje met opgestapelde kussens, zodat ze er juist NIET opklimt (daag me uit!) als springplank. Cruzer vraagt zich af of wij die actie goedkeuren. Skip houdt zich afzijdig. Wij bemoeien ons er wijselijk niet mee.

Cruzer en Skip bezetten de tweepersoons mand onder de tafel waar ze een ongestoord onderonsje hebben. Dit is toch de beste plek: de eigendomsakte kan getekend worden. Byker heeft bezit genomen van de schoot van de gastvrouw, wat niet gefotografeerd mag worden. Allemaal winnaar.

uit het boek: De rebellen maken er een bende van (2014)

SMEER 'M

‘Vroeger is ook niet meer wat het geweest is’ . Vrij vertaald naar  'La nostalgie n'est plus ce qu'elle était'  van actrice/...