maandag 30 mei 2022

DECIBELLEN

 ontspannen tijdens oud en nieuw

Opgeschoten jochies, de zakken goed gevuld, zwalken de hele dag op straat. Zij hebben de tijd van hun leven: knal, boem, pats. Dieren slaan massaal op de vlucht: katten verschuilen zich in kelders, menige hond durft niet naar buiten en wacht bibberend op rustigere tijden, ganzen verzamelen zich in de lucht en gakken verwilderd. Bij elke knal verandert de kolkende zwerm opgeschrikt van richting.

Skip trekt zich er niets van aan. Zelfs tijdens de laatste avondwandeling van het voorbije jaar deren de aan wierook denkende stank en de decibellen die buiten alle proporties zijn hem niet. Thuis gooit hij zich op zijn rug op bed. Een voorpoot steekt in de lucht, de ander even vertwijfeld in zijn bek. Want is het nou spel of oorlog? En hoe lang gaat dit ‘feest’ nog duren? Moet hij er iets van vinden? Wordt er van hem actie verwacht of juist niet? Overmand door zoveel verwarrende vragen valt hij in slaap. Als hij ontwaakt is het nieuwe jaar in volledige stilte wakker gekust door een stralende zon. Een goed begin.

uit de bundel Bezige Bu (2015)

HONDENSPELLETJES

Verslaafd aan Skip? Op My dog Skip does the trick en Kluifje entertrainment vind je 1001 door Skip uitgevoerde hondenspelletjes en -kunstj...