donderdag 9 juni 2022

PUPPERIE

 josh en skip

We lopen het ene na het andere schattige pupje tegen het lijf. Waarom loopt er in voorjaar/zomer meer verse aanvoer rond dan in de herfst- en winterperiode? Een hunkerende baarmoeder naar vol graag? Plannen fokkers dat zo? Of hebben mensen tijdens mooi weer meer zin in jong hondengeluk?

We treffen onder andere een Italiaanse importpup die het heengaan van zijn voorganger moet verzachten. De achtergebleven bulldog voelde zich zonder broer namelijk incompleet. Vandaar een troosthond.

Een kersverse overbezorgde baas met een bruine Labrador. Bruine Beer heet de jonge jongen. Mollig en waggelend loopt de pup aan de lijn. Los durft hij het chocolade beestje niet te laten, véél te bang dat er wat gebeurt. We verwijzen hem naar de dichtstbijzijnde veilige hondenuitlaatren. Hij is dolgelukkig.

Een net gescheiden jonge vrouw met een melkwit maltezerwestiebolognese knuffelhondje. Ze had hem goedkoper gekregen omdat het een ‘bambino’ is, verklaart ze wijs. Ze bedoelt albino. Want het hondje heet Heini, een vrouwelijke variant op de Duitse schlagerzanger én albino Heino. Ik laat haar in de waan. Bambino betekent in het Italiaans ‘kleintje’, ergens in haar achterhoofd klopt de redenatie.

uit de bundel Bezige Bu (2015)

HONDENSPELLETJES

Verslaafd aan Skip? Op My dog Skip does the trick en Kluifje entertrainment vind je 1001 door Skip uitgevoerde hondenspelletjes en -kunstj...