donderdag 29 september 2022

RESERVAAT

 uiterwaarden,wateropvangbekken

De uiterwaarden kun je best betitelen als een reservaat. Je komt er veelal dezelfde honden, eigenaars en wilde dieren tegen. Alleen overvliegende vogels veranderen van bestemming.

In het wateropvangbekken huist de haas. Bij het haventje voor plezierjachten staan ganzen hun plek niet meer af. Meeuwen overzien het gebied vanaf de vaste bakens buiten de vaargeul. Tussen inham en Katurs eiland leven wezels. Langs het pad ligt een stijve. Een dood dier went nooit, hoewel ik hem zo van dichtbij kan bekijken. In het weiland wonen padden en muizen zij aan zij naast buurman mol. Skip verkent het gebied graag. Staff Bing buurt bij Skip. Kennisje Katja krijgt de-gekke-vijf-minuten. In de populieren op Joops paadje wisselen kraaien en eksters elkaar af. Bij de Labradortroep is het zwaan-kleef-aan. Fritske de Duitse Herder sloot zich zonder zijn baas te vragen aan.

De konijnen houden zich op de hobbelige oever tussen het verschoten riet gedeisd tot alle ochtendwandelaars thuis aan het ontbijt zitten.

uit de dikke pil: Skipkluifjes

HONDENSPELLETJES

Verslaafd aan Skip? Op My dog Skip does the trick en Kluifje entertrainment vind je 1001 door Skip uitgevoerde hondenspelletjes en -kunstj...