woensdag 9 februari 2022

TYPECASTING

jouw hond in the walk of fame 

Thuis spelen onze honden, stuk voor stuk, de hoofdrol. Ze vertonen divagedrag of winden ons subtiel om de vinger met hun uitstekende toneelspel. Maar hoe gedragen onze filmsterren zich buiten in Doggywood, en ten overstaan van andere medespelers? Zijn ze doorsnee, opvallend, populair of onbemind? Sommigen zijn echt niet te filmen! Herken jij de bekende acteurs uit jullie dagelijkse Walk of fame?

Het allemansvriendje: kan het met iedereen goed vinden. Deze conflictvermijder is een graag geziene gast op de set.

Het buitenbeentje of einzelgänger: is een haast onzichtbare eigenheimer die terughoudend naar onbekenden is. Wandelt het liefst daar waar weinig andere collega’s komen. Is meer geschikt voor achter de camera.

De carrièrejager of bad guy: zoekt het altijd hogerop. Een vechtersbaas die al zijn machismo in de strijd gooit. Voor dit soort dat helaas in elke film voorkomt, loop je graag een blokje om.

De stuntman: onstuimige hond die nogal eens onhandige botsingen veroorzaakt. Is, ondanks zijn goede bedoelingen, daardoor weleens de gebeten hond. Zijn grote held is Indiana Bones.

De drama-queen: deze aanstelster is meestal een teefje. Gilt al, voordat een onbekende tegenspeler aanstalten maakt om haar te besnuffelen.

De dwingeland: eist voortdurend de aandacht van zijn impresario op door onophoudelijk gebedel of geblaf. Een gezellig praatje maken met een andere eigenaar is onmogelijk; hij of zij speelt niet graag de bijrol.

De gids: zelfstandig type die je met een gerust hart alleen op pad kunt sturen. Een eerder genomen route, of de weg naar huis vinden is voor hem een makkie.

De hekkensluiter: brave hond die zijn eigen tempo volgt. Hoort goed, maar luistert minder. Komt meestal op zijn elfendertigst aangeslenterd.

De loopjongen of gaffer: rijzende ster die voor de co-acteurs de ‘kastanjes uit het vuur’ haalt. Zijn lievelingsgenre is de maffiafilm. 

De meeloper: op koekjes beluste hond die werkelijk met iedereen die trakteert, meewandelt. Herkent alle cateraars al op afstand.

De playboy: charismatische casanova die de hots voor loopse teven heeft. Drijft zijn baas vaak tot wanhoop door zijn vele avontuurtjes.

De sluiper, sfinx of wachter: voorzichtige hond die bij het zien van een naderende soortgenoot plat op de grond gaat liggen. Laat het initiatief tot contact over aan de tegenpartij of stormt van geringe afstand onbesuisd op de ander af. Zeer geschikt als figurant.

De sticker: is een trouw beestje dat praktisch aan je been kleeft. Ideale hond om mee op locatie te nemen omdat je hem nooit kwijtraakt.

De stoomlocomotief: walst iedereen plat. Opdringerige robbedoes die niet van ophouden weet. Van ‘cut’ heeft hij nog nooit gehoord.

De trekhond: sleurt zijn baas van hot naar her. Deze moppert, maar is zelf debet aan dit gedrag door zijn inconsequente opvoeding.

De Queen-modder: hond van koninklijke bloede (vernoemd naar Lizzie of Trix) die thuis mooi op de troon zit, maar buiten geen enkele modderpoel kan weerstaan.

jouw hond in the walk of fame

uit de bundel: Kluifjes door Cela den Biesen (2012)

HONDENSPELLETJES

Verslaafd aan Skip? Op My dog Skip does the trick en Kluifje entertrainment vind je 1001 door Skip uitgevoerde hondenspelletjes en -kunstj...