zondag 27 maart 2022

BEDTIJD

bunny hop
bunny hop

Een neergaande zon. Een laatste lichtbundel rolt een taps toelopende trap naar de hemel uit over een versnipperd landschap. Bewegingsloze schapen staan als gestold in de tijd in de kraal gepositioneerd. Alsof we door een frame naar een foto staren. Raadselachtig. De jonge eenhapscrackers zijn des te actiever. Op het grote grasveld is het een heksenket. Schriele jonge rabbies lopen ons gewoon voor de voeten. Skip rent van links naar rechts en van voren naar achteren zonder een tussenstop te maken.

Het is allang konijnenbedtijd. Wat doen die jonkies nog buiten? Aan de verwaarloosde houtwal waar hij ons nogal eens noopt om te wachten, lopen we voorbij. In holen graven is er ditmaal niet bij. Skip spitst zich herderlijk toe op het netjes thuis afleveren van konijntjes in de groei. Hoeveel gas hij ook geeft, het zijn er meer dan hij in zijn eentje aankan. Wat zou hij graag de hulp inroepen van zijn Cruzer en Byker. We beslissen voor hem dat het genoeg is. Het besluit valt onvoorzien in goede aarde. Na anderhalf uur tijgen we in het halfduister op huis aan.

uit het boek: De rebellen maken er een bende van (2014)

HONDENSPELLETJES

Verslaafd aan Skip? Op My dog Skip does the trick en Kluifje entertrainment vind je 1001 door Skip uitgevoerde hondenspelletjes en -kunstj...