dinsdag 29 maart 2022

DE URN

 fun forest, urnenbos

De rebellen jagen door Fun Forest, we lopen mee. In het hart stuiten we op een babyblauwe urn. M. verkeerde eerst in de veronderstelling dat het een bal was en tikt er oneerbiedig met de neus van haar schoen tegen. Het onbekende keramieken ding aan de voet van een hoogbejaarde eik rolt op zijn zij. Op het lieve bolvormige geglazuurde potje is een schildje bevestigd met de inscriptie: Maasje 2001. We schrikken eventjes van de macabere vondst: Fun Forest als natuurbegraafplaats? We wuiven de gedachte meteen weg: daarvoor is de maat veel te klein. Eensgezind oordelen we dat het om een klein hondje, een reutje moet gaan.

Het glimmende urntje is er recent geplaatst. Zijn de herinneringen aan het hondje verkleurd? Hebben de eigenaars hun verdriet weggezet in een ongebruikte hoek van hun geheugen en bleef hun lieveling bij de aanblik van het urntje rondspoken in hun sombere gedachten? Hebben ze hun rouwperiode afgesloten door de urn een plekje in zijn lievelingsbos te geven waar ze samen goede tijden hebben beleefd? Of hebben ze ‘m eindelijk los kunnen laten en mag het hondje hier voor eeuwig over de jachtvelden vlinderen?

uit het boek: De rebellen maken er een bende van (2014)

HONDENSPELLETJES

Verslaafd aan Skip? Op My dog Skip does the trick en Kluifje entertrainment vind je 1001 door Skip uitgevoerde hondenspelletjes en -kunstj...