dinsdag 29 maart 2022

ZOEKACTIE

 

Als onze wandeling vrijwel gedaan is, meldt de slanke Byker zich als eerste vrijwillig én hongerig. Ze is flink afgevallen door het vezelbrokkendieet, waardoor haar halsbandje te ruim zat. Nu is het te laat om het bandje strakker te zetten. Byker is het verloren. Aanknopingspunt is het kruispunt bij de linkse hoek waar we voor het laatst het jachtbelletje hoorden rinkelen. Onze zoektocht concentreert zich daarom op bosvak Fun Forest.

Als een geoliede zoekmachine formeren M. en ik een gesloten linie. De zoekactie wordt bemoeilijkt door de groene kleur van het Rogz for dogs halsbandje en de koperen bel die tussen het herfstige bladgoud nauwelijks opvallen. Hulp van de drie rebellen krijgen we niet. Op onze herhaalde oproep ‘zoek’ doen ze net alsof ze gek zijn en dartelen zogenaamd niet begrijpend om ons heen. Als we de wijde omtrek tevergeefs hebben afgekamd, staken we onze poging. Vermoedelijk is het bandje onvindbaar omdat het is blijven haken in een dichte bramenstruik of konijnenhol.


uit het boek: De rebellen maken er een bende van (2014)

HONDENSPELLETJES

Verslaafd aan Skip? Op My dog Skip does the trick en Kluifje entertrainment vind je 1001 door Skip uitgevoerde hondenspelletjes en -kunstj...