zondag 27 maart 2022

DRIE KEER FLUITEN

reerug
met dank aan buurman/kok Marcel eet Skip reerug

Op het viaduct naar het hondenbos rijden we voorzichtig voorbij aan een man plus ritsbek op de rechterweghelft. Even later snuffelen onze drie rebellen nietsvermoedend tussen plakkaten blauwe lupines in het grote veld. De Ridgeback die we eerder zagen, heeft zich bij hen gevoegd. Dachten we. In een close-up ziet M. dat de vermeende Ridgeback billen, hindedijtjes zijn.

Maar liefst twee reetjes verkeren manhaftig als honden onder de honden in het hondenbos. Ze wanen zich onbespied. We nemen geen enkele schrikreactie waar: dan moet je als kopschuw betiteld ree toch wel heel zeker van je zaak zijn. Pas als de twee zich met opgetrokken pootjes pogoënd uit de voeten maken, maken de honden aanstalten om het geurspoor te volgen.

Zoals ze regulier plegen te doen, beginnen ze bij het begin en achtervolgen ze pas later op zicht. Het spoor wordt afgeraffeld als Skip voluit begint te snoeven. De Duitse damesreetjes die al een flinke voorsprong oostwaarts hebben, worden door de honden tot aan de grens nog voor de show geëscorteerd. Die zien we nooit meer terug, flitst het door onze hoofden. Maar M. heeft eerder deze week met de honden een convenant* gesloten. En succesvol, want op de derde fluittoon maken ze de ommezwaai en keren terug. Een typisch staaltje van de wonderen zijn de wereld nog niet uit. *Eén keer fluiten is attentie, twee keer fluiten is afronden en drie keer fluiten is komen.

uit het boek: De rebellen maken er een bende van (2014)

HONDENSPELLETJES

Verslaafd aan Skip? Op My dog Skip does the trick en Kluifje entertrainment vind je 1001 door Skip uitgevoerde hondenspelletjes en -kunstj...