woensdag 9 maart 2022

LUCKY LUKA

 barking mad

De wind is gaan liggen. De avond is nog net niet gevallen. Voor ons strompelt oud wijfie Luka, een van origine Amerikaans hondje. Ze trok op eigen initiatief in bij haar huidige Nederlandse eigenaars toen die op het punt stonden te remigreren. Haar boodschap was klip-en-klaar: ik wil mee, ver hier vandaan. Ver van de buurman waar ze tegen haar zin verbleef. Luka got lucky.

Nu is ze danig geslonken en lijkt niet meer te passen in haar voorheen zo gespierde postuur. Het bedeesde hondje is, naast pitbulls, de enige hond waar Skip tegen blaft; alle buurthonden blaffen tegen haar. Waarschijnlijk zendt ze tegenstrijdige signalen uit. Vandaag houdt Skip zich koest, zelfs geen lauwe reactie. Ook zij maakt geen heisa. Wezenloos staan ze langs elkaar. ‘Eén pootje doet het niet meer’, vertelt haar bazin. ‘Sinds een week.’ Ik laat na om te vragen waarom ze nog niet bij de dierenarts is geweest. Luka met de versleten grijze jas met hier en daar een kale plek is veertien. Zonder het uit te spreken weten we het antwoord.

uit de bundel: Kluif (2013) door Cela den Biesen

HONDENSPELLETJES

Verslaafd aan Skip? Op My dog Skip does the trick en Kluifje entertrainment vind je 1001 door Skip uitgevoerde hondenspelletjes en -kunstj...