dinsdag 29 maart 2022

MANKEPOOT

 pijnepootjes

Aan het einde van de ochtendwandeling, rennen twee van de drie rebellen over het paardenpad naar ons toe. De derde, Byker, strompelt ineengedoken. Een van haar voorpootjes blijkt later gestoken. Vermoedelijk is ze terwijl ze het talud afdaalde om de bocht te nemen gestoken door een insect dat daar in het struikgewas op de loer lag. Van de dierenarts krijgt het arme meisje pijnstilling. De volgende dag kan de morgenwandeling om twee redenen geen doorgang vinden.

In de late middag wandelen we met Skip op de hei. De bel die nog om de halsband zat, betekende voor Skip een vrijbrief om door de woestenij te razen. Meer dan twee uren liet hij zich meevoeren door de wind, ging heuveltje op en heuveltje af, en accelereerde als konijnen hem uitdaagden.

Midden in de nacht wordt Skip wakker van de pijn. Gedeelde smart, is halve smart. Wat lief dat hij met Byker meevoelt. Zijn rechterpols en voetje zijn dik. Heeft hij het van haar overgenomen? De zwelling van Bykers pootje is in de ochtend al geslonken.

Omdat we zeker menen te weten dat Skip niks onder de leden heeft en we niet voor elke wissewasje de dierenarts willen consulturen, gaan we ervan uit dat Skips polsgewricht overbelast is. Als ik aan zijn pols voel, doet de koene Skip die zelden blijkt geeft van een makke namelijk: piep. Het wilde gedoe moet hij met zeer bekopen. Acute au kun je oplossen met Rimadyl. Herstel heeft tijd nodig. De vier komende dagen korte afstanden aan het lijntje lopen is een drama, want de overige drie gezonde pootjes van Skip willen volle vaart vooruit!

uit het boek: De rebellen maken er een bende van (2014)

HONDENSPELLETJES

Verslaafd aan Skip? Op My dog Skip does the trick en Kluifje entertrainment vind je 1001 door Skip uitgevoerde hondenspelletjes en -kunstj...