zondag 27 maart 2022

MISLEID

 bolletjestrui

Twee sympathieke vriendinnen zijn terug van hun Heimat Feriën. Als ze tijdens hun ochtendrondje in het bos klokkende bellen horen, binden ze hun Ierse Wolfshond voor de zekerheid vast. Hij toonde voorheen nul interesse in schapen, maar je kunt beter voorzichtig zijn. Het lijkt hen dat er een omvangrijke kudde in aantocht is. M. en ik gniffelen als we de aangelijnde hond van het stel zien. Weer twee personen die zich laten misleiden door de bassende bellen van ons hondentrio. Laatst was er een mevrouw die overtuigd was dat er een verdwaalde kat uit de bosjes gered wilde worden.

In der Schweiz, in Ősterreich en vermoedelijk ook in Zuid-Duitsland torst weidevee knapen van bellen om de nek. Denkelijk alleen in de zomer voor de toerist. Bij ons hebben de heideschapen geeneens een bel om. Nog helemaal in Heidi-sfeer waren de beide dames niet bedacht op de klinkende bellen van onze rebellenbende. Ziegenpeter verdween pas uit hun gedachten toen ze onze rebellen gehaast achter een konijn het pad over zagen steken.

Schaterend bazelt een van hen terwijl ze de springerige Yoni losmaakt: ‘Wisten we toch ook!’ M. en ik geven ruiterlijk toe dat we dergelijke misverstanden nog steeds vermakelijk vinden. Op de terugweg, Skip droeg weer zijn groene bolletjestrui*, associeerde een stel met een Weimaraner de bellen met een vroege arrenslee bestuurd door de Kerstman. *In het ruige grasland groeit de gewone agrimonie die Skips vacht bespikkelt met boventallig veel felgroene vruchtjes. Ik mag ze uit de vacht pulken.

uit het boek: De rebellen maken er een bende van (2014)

HONDENSPELLETJES

Verslaafd aan Skip? Op My dog Skip does the trick en Kluifje entertrainment vind je 1001 door Skip uitgevoerde hondenspelletjes en -kunstj...