maandag 28 maart 2022

OPEN DE POORT

 skip spider bagno

Geregeld wordt de rebellenbrigade bijgestaan door Bagno en zijn Spaanse zus Spider, een moppig mormeltje. Hun baas heeft nog maar net de sleutels uit het contact van de olijfgroene Buick, of ze vliegen al op de rebellen af die op een afstand van een slordige 400 meter te horen zijn. Vaak zijn onze rebellen achter draad bezig. Geen nood. Bagno weet de poort te vinden die wij voor hem open houden, de zwarte minispin schiet dwars door het draad.

Vriendjes ontmoeten en koekjes in ontvangst nemen daarvoor komen ze. Bagno maakt ongeduldige happerdehaps voor de poort als het te lang duurt. Eigenlijk mogen ze niet bij hun baas vandaan, maar die weet onderhand dat de vriendjes en de daarbij behorende traktaties onweerstaanbaar zijn. Bagno, een soevereine hond, vertrouwt erop dat wij de poort weer open maken als hij eruit wil, of als zijn baas hem fluit. Dat is een groot compliment voor ons. Het heeft jaren geduurd voordat hij zich overgaf aan knuffelcontact. Omdat hij op eigen initiatief de lange poten neemt, kijkt Bagno bij het betreden van het afgezette terrein altijd andermaal achterom in de richting waar hij zijn baas heeft achtergelaten. In zijn ogen lezen we tegenwoordig: hij vindt het vast wel goed. Spider, nog steeds dankbaar dat haar baas haar heeft geadopteerd, neemt de knuffels en koekjes in ontvangst en ritsratst heen en weer tussen baas, Bagno, vriendjes en ons. De baas loopt ons nu vaak tegemoet. Hoopt hij ook op een koekje of een knuffel?

lange poten

uit het boek: De rebellen maken er een bende van (2014)

HONDENSPELLETJES

Verslaafd aan Skip? Op My dog Skip does the trick en Kluifje entertrainment vind je 1001 door Skip uitgevoerde hondenspelletjes en -kunstj...