zaterdag 2 april 2022

NIET UIT HET RAAM

e'pericoloso sporgersi
naar de foto van Cruzer zijn we op zoek

Het is al vroeg dag deze morgen. Skip staat eerder langs het bed dan ik. Hup, eruit. Baas B. en de meiden komen ons halen. In het hondenbos vlamt het zonlicht boven de boomtoppen uit. Na een week van sjokrondjes zijn de rebellen en twee vaste konijnen thans op stoom. Het overbekende riedeltje van geluiden in alle toonaarden vult een uurtje het sparrenbos. Als de honden buiten adem zijn, vinden we het genoeg. Nog even cooling down om verzuring van de spieren tegen te gaan en we rijden weer in de camper van Baas B. naar huis.

Het zijraam opent. Huh? Het is Cruzer die met haar voet het raamknopje indrukt. Ik heb het zo warm. Ik zet even een raampje open, moet ze bedacht hebben en steekt haar kopje buitenboord. Als Baas B. haar uit veiligheidsoverwegingen gebiedt om weer plaats te nemen, gaat ze met een uitgestreken smoeltje zitten. Lekker puh.

Subiet dringt zich de zoete herinnering op aan een lang vervlogen treinreis naar ItaliĆ«. Onder elk schuifraam van de trein stond de - vooral voor ons kinderen - intrigerende tekst: e'pericoloso sporgersi. Ook wij mochten niet naar buiten leunen, maar deden het toch.

uit het boek: De rebellen maken er een bende van (2014)

HONDENSPELLETJES

Verslaafd aan Skip? Op My dog Skip does the trick en Kluifje entertrainment vind je 1001 door Skip uitgevoerde hondenspelletjes en -kunstj...