zaterdag 2 april 2022

PIJNBANK

 hondenhumor

Ochtendwandeling in het hondenbos. Omdat de schaapskudde links op het grote veld stond, moesten we uitwijken naar het verboden bos. Het was natuurlijk de goden verzoeken om te schrijven dat de hondjes zo braaf waren, maar het moet gezegd: na de konijnenachtervolging (ze zijn er weer!) meldden de boefjes zich vanzelf. Skip was door mij achter een konijn aangestuurd dat richting eekhoorntjesbos huppelde. Het konijn dat een flinke voorsprong had, liep Baas B. en mij voor de voeten, het was te mooi om er geen gebruik van te maken. Zo konden we zien of Skip het spoor goed oppikte. Dat deed hij.

We lijnden de honden na een halfuurtje aan om uit te lopen, want het was eigenlijk een hersteldag waarop ze rustig aan moesten doen. Gisteren hadden Skip en Byker na de bosrun namelijk thuis spierpijn gekregen. Beiden hadden een pilletje gekregen en om de paar uur alleen wat korte stukjes gelopen tegen de stijvigheid. Skip verbleef zowat de verdere dag op bed met pijne voorpootjes die elkaar afwisselden bij het strompelen. Byker lag op de pijnbank, zoals Baas B. het vintage bioscoopbankje noemt waar Byker zich verpoost als ze zielig is. Heerlijke humor!

uit het boek: De rebellen maken er een bende van (2014)

HONDENSPELLETJES

Verslaafd aan Skip? Op My dog Skip does the trick en Kluifje entertrainment vind je 1001 door Skip uitgevoerde hondenspelletjes en -kunstj...