vrijdag 22 april 2022

PEEPSHOW

 pluche

Tijdens een peepshow of piepshow demonstreert Skip dat een pluchen dier piept als erin wordt gehapt. Ongewenst entertainment voor baasjes: honden kunnen tot vervelens toe blijven proberen om het dier het zwijgen op te leggen. Want dat is het eigenlijk. Baasjes denken de hond een plezier te doen met een fake fur, voor de hond met killer instinct is het tijdverdrijf een kwelling. In de natuur zou de hond zijn prooi met één ferme beet naar de eeuwige jachtvelden verhelpen. De nepperd daarentegen blijft piepen. Ten einde raad halen onbegrepen of slimme onderzoekende honden de piep eruit: een missie is pas geslaagd als er doodse stilte heerst.

Skip is dol op zijn pluchen bosdierencollectie. Hij kent het onderscheid tussen echt en namaak. Hij ontwijkt de piep kundig en sleurt zijn buit mee naar de mand: mijn! Soms is hij de aanwezigheid van het gezelschapsdier dat huidna ligt, vergeten. Tijdens het verliggen drukt hij er soms per ongeluk op. Hij schrikt hij zich of helemaal wezenloos of hapt in een reflex; de reactie is naar gelang zijn droom, is mijn vermoeden. Haha.

uit de bundel Bezige Bu (2015)

HONDENSPELLETJES

Verslaafd aan Skip? Op My dog Skip does the trick en Kluifje entertrainment vind je 1001 door Skip uitgevoerde hondenspelletjes en -kunstj...