vrijdag 22 april 2022

SLUIER

 bloesem

Zondag zou dan eindelijk de opening van het nieuwe seizoen beginnen. Er was ons zon en minimaal 20° beloofd. Promises promises. Onder een dikke sluierlaag begeleidt de harmonie de stoet communicantjes naar de kerk met een klassiek blijhartig stuk. Er staat een stevige wind en de maagdelijke witte sluiertjes en flaphoedjes van de minibruidjes moeten met kleine-dametjeshandjes worden vastgehouden. Een confettiregen van roze kersenbloesem zorgt toch nog voor een feestelijk tintje.

Skip en ik slenteren naar beneden. Langs de rivier is het onverwacht drukkend warm. De zon krijgt weinig kans om door de onoplosbare flauwe waas te breken. Veel mooiweertypes die al van plan waren om de dag te plukken, zijn toch op pad gegaan. Hun sjaal en jas hebben ze over de arm geslagen. Skip die zijn dikke winterpels pas meestal in juni uitdoet, puft en hijgt en stapt steeds het koude water in om af te koelen. Later in de middag ontstaan er brede velden schaapjeswolken die neerslag en onweer voorspellen. Voordat we op bedevaart gaan - Skip bezoekt als een ware pelgrim geregeld een zelf gevonden heiligdom - steek ik uit voorzorg een wegwerpponcho in mijn zak. Want: als schaapjeswolken aan de hemel staan, moet je niet zonder plu van huis gaan.

uit de bundel Bezige Bu (2015)

HONDENSPELLETJES

Verslaafd aan Skip? Op My dog Skip does the trick en Kluifje entertrainment vind je 1001 door Skip uitgevoerde hondenspelletjes en -kunstj...