donderdag 10 november 2022

DE SLAG OM ARNHEM

 

Het was een prima dag om een frisse neus te halen op de Hoge Veluwe. Op weg naar Velp passeerden we nietsvermoedend een colonne. We reden het heidegebied in. Het leek ons magisch om Skip op de stuifzandvlaktes in de sneeuw te zien stuiven. De gekozen weg was afgesloten voor verkeer. We hadden onvoorziene omstandigheden ingecalculeerd en zonder problemen tikten we een alternatieve route in. Vol goede moed reden we naar Rozendaal. wat kon ons gebeuren? Een wegversperring. Op de uitverkoren dag vond een militaire oefening plaats. Een natuurgebied waar met zwaar geschut wordt geschoten?

Intussen was de indringende geur die Skips achterwerk verspreidde, overal waarneembaar in de auto. Iemand moest nodig een grote boodschap  doen.  We besloten niet verder te zoeken en parkeerden de auto net voor de afzetting. We kwamen terecht bij,  voor ons totaal onbekende, heuvels zonder markeringen. Het enige aangeduide traject was voor paarden. We baggerden door smalle paadjes van modder en natte sneeuw. Skip dook tussen de heideplanten  die zich onder een sneeuwdeken verscholen hielden. Hij had een wildzwijnspoor te pakken. We ruiken de typische maggigeur. Skip bleef aan de leiband. Ons oriĆ«nteringsvermogen liet ons op deze bewolkte dag in een witte wereld behoorlijk in de steek. We brachten markeringen op ieder kruispunt. Verdwalen in zo'n uitgestrekt en verlaten gebied met temperaturen onder nul zou ons niet gebeuren. Skip amuseerde zich top en keek zijn ogen uit. Zijn blik stond op oneindig waardoor hij de onnatuurlijke achtergrondgeluiden in de verte niet hoorde Wij wel. We bleven op onze hoede en hoopten dat we niet in de hinderlaag van een of andere grootscheepse operatie liepen. W. haalde, om de spanning op te voeren, 'de slag om Arnhem' er bij.


uit de dikke pil: Skipkluifjes

HONDENSPELLETJES

Verslaafd aan Skip? Op My dog Skip does the trick en Kluifje entertrainment vind je 1001 door Skip uitgevoerde hondenspelletjes en -kunstj...